Når bilselskaper kjører annonser på TV som viser kjøretøyets nye sikkerhetsfunksjoner, nevner de sjelden bilens frontrute eller vinduene rundt, men glasset rundt deg i disse kjøretøyene er designet og produsert med tanke på din sikkerhet. Selv om bilglass ser likt ut som alle andre typer glass, fungerer det veldig annerledes. I de fleste hjem er vinduene i hvert rom laget av en standard type glass som vil knuses til store skår når det går i stykker. Med unntak av en skyvedør i glass eller inngangsdør, får ikke disse hjemmevinduene den samme belastningen som et bilvindu gjør. En bil, derimot, vil møte mange jettegryter, steiner og fenderbenders i løpet av sin levetid. På grunn av dette produseres bilglass i to forskjellige typer sikkerhetsglass for å beskytte både strukturen til kjøretøyet og passasjerene inne. Den første typen glass kalles laminert glass, som er for frontruten. Den andre typen glass er kjent som herdet glass, som brukes til kjøretøyets side- og bakvinduer.
Uansett hvilken type glass du har, er det viktig at du til enhver tid tar vare på frontruten. Du bør regelmessig inspisere den for å se om du kan oppdage hårfestesprekker eller små fliser. Hvis du oppdager problemer med frontruten, må du få den reparert så snart som mulig. Unnlatelse av å gjøre det kan føre til at glasset sprekker eller knuses mens du er ute på veien, noe som kan sette livet ditt og andres liv i fare.

Uten disse forskjellige produksjons- og forsterkningsstilene ville bilglass vært lite mer enn en enkel barriere mellom oss og elementene utenfor. Laminert og herdet glass har forskjellige funksjoner, men sammen holder de deg inne i kjøretøyet i en ulykke, beskytter deg mot flygende skarpt glass, beholder takets stivhet ved velt og lar sidekollisjonsputen beskytte deg når den utløses. Dette er viktig informasjon å ta med seg om bilvinduer.

Bildeleforhandlere:

Bildeler toyota:

Bildeler på nett

Bunnpanne-hiace

Bunnpanne-hiace
Black Friday bildeler

Bilnytt fra den japanske bilverdenen:
Japanbil.no
Flere linker:
Elbil
Hybrid
VI FØLGER OPP ALLE INTERESANNE KILDER FOR BILSTOFF

Email: bil@bilverden.no
Facebook:


Skriv gjerne til bilverdenen.